Ny marknadsföringkampanj inte för alla

Aqua Teen Character

En ny marknadsföringkampanj för en ny långfilm baserad på den tecknade serien Aqua Teen Hunger Force har skapat kalabalik Boston. Flera delar av staden har fått stängas av efter den gerilla-marknadsföringskampanj inför filmen där man satt upp lysande skyltar med kännetecknade symboler från den tecknade serien. De utplacerade skyltarna hade nämligen inte uppfattats som reklam utan som bomber.

Staden Boston planerar att gå vidare rättsligt med Time/Warner som genom sitt dotterbolag Carton Network som visar Aqua Teen Hunger Force. Byrån Interference som gjort flera kampanjer för Time/Warner hade i flera städer i USA placerade blinkande metallskyltar på utvalda i platser i dess städer för att skapa buzz som kunde kopplas till den nya långfilmen. Vad man inte väntat sig var att de utplacerade blinkande skyltarna skulle tros vara bomber, vilket resulterade i att stora delar av staden fick stängas ner. I Boston hade man inte glömt att planen som flög in i World Trade Center hade lyft från Boston.

I en artikel från The Boston Globe porträtterar man ett glapp mellan ung och gammal och hur olika man tolkat marknadsföringskampanjen i Boston. I artikeln beskriver man:

The episode exposed a wide generational gulf between government officials who reacted as if the ads might be bombs and 20-somethings raised on hip ads for Snapple, Apple, and Google who instantly recognized the images for what they were: a viral marketing campaign.

Riskbedömningen för kampanjen var helt enkelt bristande i hur de personer som inte var en del av målgruppen skulle reagera. Enligt John Tedford, VD för mediabyrån Arnold Worldwide i Boston kunde man undvikit det inträffade om man bara hade varnat myndigheterna i Boston om den speciella marknadsföringskampanjen.

Uppdaterat: Amerikanska kanalen G4 har gjort ett inslag om det inträffade:

Annonser

0 Responses to “Ny marknadsföringkampanj inte för alla”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: