Världens mest hatade bloggare, Carl Bildt kan åtalas för blogg, Facebook förbjuds, Dåligt betalt som frilans

Världens mest hatade bloggare
Tidningen Resume har skrivit en artikel om att nyhetstjänsten CNET utnämnt Casey Serin till världens mest hatade bloggare. Serin vägrar att jobba och berättar om alla hans ekonomiska svårigheter som till stor del påstås vara resultatet av hans egna fel. Trots det får Serin in 1000 dollar i månaden på annonsering och funderar även på att skriva en bok.

Carl Bildt kan åtalas för blogg
Svenska Dagbladet skriver att Carl Bildts blogg skyddas inte av grundlagen och får därför inte prövas av JK. Bildt har missat att tagit bort kommentarer från läsare som misstänks vara hets mot folkgrupp. Bildts blogg ska enligt JKs bedömning inte ha samma publisistiska status som exempelvis en dagstidning och skyddas därmed inte av grundlagen. Åklagaren som tagit emot ärendet har inte bestämt sig om en förundersökning ska genomföras.

Facebook förbjuds på jobbet
Internetworld berättar i sin nätupplaga att Siemens och kredithanteringsföretaget Lindorff förbjuder sina anställda att använda communityn Facebook. Sajten tar upp alldeles för mycket av de anställdas tid anser man.

Dåligt betalt för frilans
Hittade genom Bisonblog ett inlägg från den frilansande journalisten Katrine Kielos som beskriver svårigheten med att få ut en rättvis betalning för den tid en frilansare spenderar på en artikel. I Kielos fall gav en månads research och en artikel på 10 000 tecken 4000 kr i plånboken.

0 Svar to “Världens mest hatade bloggare, Carl Bildt kan åtalas för blogg, Facebook förbjuds, Dåligt betalt som frilans”



  1. Kommentera

Lämna en kommentar