Idiotblogga

Ibland verkar det vara svårt att locka läsare om man är för snäll och okritiskt i sitt bloggande. Så vad kan man göra för att undvika detta? Ett sätt är att idiotblogga.

Aftonbladets nya rekrytering från Stureplan.se, Alex Schulman, är kanske den person som är mest känd för att idiotblogga genom sin blogg Att vara Alex Schulman på Aftonbladet.se. Schulman ser en humor med att dissa kändisar, mediefolk, arbetskollegor och sin familj. Han tycker det är synd att läsare inte ser det roliga i detta. Men det är det svårt att läsa av ironi i skriven text, vilket gör att det istället riskeras att enbart uppfattas som idiotiska kommentarer.

Andy Kaufman gjorde det på SNL (Saturday Night Live) med humor som publiken inte alltid förstod, Schulman gör det på sitt sätt genom sin blogg och i sina krönikor.

Schulmans läsare inser inte alltid att han ser en humor med de elaka kommentarer som även i vissa fall är riktade mot personer han känner väl och som förstår hans sätt att skriva. Vilket kanske gör det ännu roligare, om nu läsare inte inser detta och reagerar negativt över diverse påhopp. Det blir istället ett internskämt enbart för de redan invigda. För visst är väl roligare om alla tror att den som bloggar är en idiot istället för en tråkig och väluppfostrad medelsvensson som rättar sig efter utsatta normer?

På ett mer personligt plan kan det vara skönt att spela idiot istället för att förmå visa upp en snäll och kanske ärligare sida av sig själv. Att vara snäll och tillmötesgående är en svaghet som helst ska förtäckas med ett tuffare lager skitstövel. En käftsmäll låter högre i bloggosfären än en komplimang.

Så arbeta på ett hårdare yttre. Berätta öppenhjärtlig vilka du hatar i din omgivning, baktala ditt ex och avslöja pinsamma saker om din partner. De kommer säkert förstå. Börja idiotblogga nu.

Annonser

0 Responses to “Idiotblogga”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: