Heroes får höga tittarsiffror, Bacn och spam, Google större än Microsoft på Facebook

Heroes TV

Heroes (Foto: NBC)

Heroes får höga tittarsiffror
Premiären av den nya TV-serien Heroes på TV4 drog under onsdagskvällen 965 000 tittare. Nätupplagan av Dagens media berättar dock att mediebyrån Mediacom har genom en undersökning kommit fram till att nedladdningen av TV-serien ändå kan ha kostat kanalen 300 000 tittare under premiärkvällen.

Mediacom menar att det är svårt att få riktigt höga tittarsiffror på grund av att tittare laddar ner avsnitt i förväg på internet. Dock nämner artikeln inget om hur nedladdningen även kan ha lockat till sig fler tittare.

TV4s inköpschef Clara Scherman är dock positiv till resultatet:

– Det är förstås svårt för mig att kommentera siffrorna när jag själv inte har sett dem, men de låter väldigt orimliga. Vårt tittarrekord på en inköpt serie är Lost som vid ett tillfälle hade 1,1 miljoner tittare, så vi är jättenöjda med Heroes tittarsiffror. (Dagens media)

Bacn och spam
Känner ni igen den typ av mejl som inte direkt är spam men heller inte direkt jätteviktiga? Det kan vara anmärkningar gjorda av Facebook eller mejl om att nya uppdateringar för ett viss program som finns tillgängligt. Det är mejl som man vill vi ha men inte just nu.

Andy Quayle är en av de personer som tillsammans med några andra bloggare tillsammans myntade ordet Bacn för att beskriva denna form av mejl. De har till och med lagt upp en blogg vid namn Bacn som verkar ha blivit en plattform för att promota deras nya ord.

Quayle som var först med att blogga om ordet bacn säger att ordet kan användas i sammanhang som detta:

”I’m reading through my bacn”

”I got so much bacn today!”

”Dude, enough with the bacn already!” (TechBurgh)

Videobloggaren Bill Cammack har också myntat något han kallar för falsk bacn eller FakinBacn. Det vill säga spam som försöker se ut som bacn.

Google större än Microsoft på Facebook
Beta Alfa har hittat på teknikbloggen Techcrunch ett nyhetsinlägg om att hela 13 000 tusen anställda på Microsoft använder Facebook. Trots det har Google fler då 47 procent av företagets anställda använder Facebook.

Kan man tolka detta som att det internt hos Microsoft finns ett något svagare stöd för Windows LiveSpaces?

Annonser

1 Response to “Heroes får höga tittarsiffror, Bacn och spam, Google större än Microsoft på Facebook”  1. 1 lillbra » Blog Archive » Spam, bacn och fakinbacn Trackback vid 28 september, 2007 kl. 7:34 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: