TV-serie om en reklambyrå visas i höst, Hans Kullin kommenterar bloggkonsumtion och skrivande, Van den Brink grillar Johan Kinnander, Plazes går ur sin testfas

Madmen
Foto: AMC TV

TV-serie om en reklambyrå visas i höst
Sopranos-producenten Matthew Weiner ligger bakom dramat Mad Men som utspelar sig på en reklambyrå i New York under sextiotalet. Serien börjar på den amerikanska kanalen AMC men kan nog mycket väl hamna på SVT ett år senare med dålig annonsering om sändsningstider och flera veckor långa avbrott mellan sändningarna.

Hans Kullin kommenterar bloggkonsumtion och skrivande
Hans Kullin som driver bloggen Mediaculpa kommenterar i E24 bloggutvecklingen efter att Virtanen och Skugge slutat blogga.

Van den Brink intervjuar Kinnander om sin avgång från Google
Att Johan Kinnander lämnat Google för lille svenska Glife har florerat i tidningar och på nätet ett tag. Rolf van den Brink på Dagens media har i en intervju som lagts ut i en oklippt videoversion kommenterat sitt jobb på Google och hans nya jobb. Superlativen haglar diplomatiskt från Kinnander. Det är dock bra av Dagens media att visa upp avskalade intervjuer utan klippning, det ger läsaren möjlighet att tolka allt som kommer fram under en intervju mycket bättre. Vågar man säga att det ger en ökad tranparens att visa oklippta intervjuer utan att det räknas som floskelvarning?

Plazes går ur sin testfas
Communitysajten Plazes.com som inriktat sig på geotagging där användare registrerar helt enkelt de platser de befinner sig på. Där Twingly och Jaiku har uppmanat till mikrobloggande genom användning av mobiltelefoner, försöker nu Plazes att göra detsamma genom att hjälpa användare att ständigt kunna berätta var de befinner sig. Tjänsten kan även mata alla platsinlägg till närmaste RSS-läsare, blogg eller community som kan ta emot och visa rss-matning. Vilka samarbeten som Plazes kan eventuellt tänkas göra med andra communitys, som exempelvis Flickr, Photobucket, MySpace eller Facebook återstår att se.

Annonser

0 Responses to “TV-serie om en reklambyrå visas i höst, Hans Kullin kommenterar bloggkonsumtion och skrivande, Van den Brink grillar Johan Kinnander, Plazes går ur sin testfas”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: